初等部 ‐ サマーフェスティバル
Elementary - Summer Festival

2013.08.28

7月7日保護者会SHIP主催によるサマーフェスティバルが開催されました。バザーや移動販売、ミニパター、フェイスペインティング、万華鏡づくりなどのコーナーに加えて、児童や保護者、教員によるパフォーマンス大会が開催されました。コンサートさながらのカラオケのほか、落語や和太鼓など、見事なパフォーマンスが繰り広げられました。圧巻は体育館に作られた段ボールの迷路。保護者の方が2日間夜遅くまでかけて作成されたもの。子供たちに大人気でした。
数週間をかけて、保護者の方々が手作りで準備をされたサマーフェスティバル。当日も酷暑の中、駐車場の案内、物品販売、各コーナーでの対応など、フルに活躍してくださいました。多くの初等部・中高等部教員もボランティアに参加。保護者と学校の強いつながりに支えられて大成功にサマーフェスティバルは終わりました。

GKA Summer Festival organized by parents’ association SHIP was held on July 7. Various activities were offered including mini putter golf, face painting, nail art and making kaleidoscopes in addition to a bazaar and food stalls. Students, parents and teachers also showed their talents in the performance show. Wonderful performances such as mini concert-like karaoke, rakugo (Japanese sit-down comedy), and Japanese drum entertained the audience. The most amazing thing was a maze created by the parents in the gym. They worked till late in the evening to build the maze. It was extremely popular among children.
The parents spent several weeks preparing for the event. Despite the tremendous heat on that day, they worked very hard to guide cars, sell things and organize activities. Many elementary and secondary teachers also volunteered for the activities. GKA Summer Festival turned out to be extremely successful and reflective of the robust relationship between the parents and school.