初等部 - 修了式
Elementary - Completion Ceremony

2014.05.09

平成26年3月24日(月)、平成25年度の修了式が行われました。初等部の制服に身を包んだ6年生が集まった体育館は、小学校生活6年間を成し終えた晴れやかさと儀式に臨む独特の緊張感で満たされました。つま先が揃い、背筋が伸びる様子は、明らかに6年前の入学時と異なりました。周りで見ていた大人は、卒業証書を受け取る一人一人の姿に、成長の場面を思い出し、胸を熱くしました。
 教室に戻った児童は、色紙を渡したり歌をうたったり、担任の先生に感謝の気持ちを伝えました。各クラス、工夫のある演出で、涙あり、笑いあり、楽しい時間を過ごしました。教室が、喜び悲しみを分かち合い、学ぶ場であったことを忘れないでしょう。

On Monday, March 24, 2014, GKA Elementary School held its Completion Ceremony for the 2013 school year. The 6th graders clad in their elementary school uniforms shimmered with the radiance of finishing their first 6 years of school life as well as that nervousness distinctive of attending a ceremony. Standing erect and lining up straight as an arrow, these students had clearly changed from when they entered the school 6 years ago. With flashbacks of crucial moments in their children’s growth and strong emotions stirring from within, the adults watched, from a distance, the students accept their diplomas individually.
 Returning to their classrooms, the students passed around a “shikishi” (large square message card), sang songs, and expressed their gratitude to their homeroom teachers. Adding their own pizazz to the classroom for the occasion, the various classes shed tears and laughed in their last time together. The classroom undoubtedly will live on in their memories as the place of learning where they shared both happy and hard times.