初等部 - 一年生の交通安全教室
Elementary - The 1st graders practice traffic safety

2014.10.14

「右見て、それから左…」
“Look to your right‚ and your left…”
「さあ、渡ろう!」
“Let’s go across!”
 平成26年5月2日、快晴の空の下、4月に入学したばかりの1年生が、警察官監督の元、交通安全教室を受講しました。交通安全教育の講師をお招きし、「事故の発生しやすい状況」や「安全な歩行の仕方」などについてのお話を聞きました。児童は、校庭に用意された横断歩道や信号、歩道、踏切などのコースで、安全な歩行の仕方を練習しました。

The 1st graders practiced traffic safety under a sunny sky on May 2, 2014. Sitting on the playground, the children listened intently as two traffic safety education instructors explained about how accidents occur and how to stay safe as pedestrians. Then, the children lined up in pairs to practice the ways of walking safely through an extensive mock course of pedestrian crossings, traffic signals, sidewalks, and a railroad crossing taking.