初等部 - 火災避難訓練
Elementary - Fire Drill

2014.11.08

校長は児童が円滑に避難出来たことを称賛しました。
Elementary Principal Ms. Tubianosa commended the students for their smooth evacuation.
教員は消火ホースをしっかり持ち放水しました。
Teachers held onto the fire hose as the water was released.

2014年6月2日に初等部で火災避難訓練が行われました。実際の緊急時を推定し、訓練の開始時間は事前に子ども達に知らせずに実施しました。火災の合図後、子ども達は教員の指示に従い10分程度で校庭に避難しました。今回の訓練の総括を聞き、教職員による消火ホースを使った消火活動を見学しました。
 子ども達は、「お・は・し・も=押さない、走らない、しゃべらない、戻らない」を実践したことで、避難時の基本をしっかり覚えたことでしょう。

On June, 2, 2014, the elementary school held a fire drill. It was conducted without the students being informed the exact time, for simulating an actual emergency.After a fire alarm went off, students followed directions of teachers and everyone evacuated to the school ground in about 10 minutes. After hearing concluding remarks, the students watched a few teachers demonstrate the use of a fire hose.
 Through this drill, the students could put into practice and memorize the basics of remaining safe in case of a fire: “not to push, run, talk, or run back.”