初等部 - 6年生と8年生の交流会
Elementary - 8th Graders Talk to 6th Graders About Junior High School

6年生と8年生の交流会

平成29年9月6日、18名の8年生(中等部2年生)が初等部を訪れ、6年生に中等部の生活について話をしてくれました。授業や部活動、学校行事などについての話は大変興味深く、また、彼らが撮影してきてくれた実際の中等部の様子を伝える動画も見せてくれました。各教室では、6年生の質問に8年生がユーモアを交えて答えてくれました。

今回の初等部と中等部との交流は一貫校ならではのつながりを感じる特別な時間となりました。8年生のおかげで6年生は中等部での生活に期待を膨らませ、中等部への進級の準備を始めることでしょう。

On September 6, 2017, eighteen of our 8th graders visited our 6th graders to introduce them to life in the junior high school. It was very interesting to hear them talking about their classes, club activities, and school events. They also prepared and showed videos about their actual school life. The 8th graders answered the 6th graders’ questions with a lot of humor.

This was a special chance, only found in a 12 year unified school, for interaction between junior high and elementary students. This meeting helped our 6 graders look forward to and get ready for going to the junior high school.