初等部 - 緑化委員会-チューリップ球根植え
Elementary - Students Green Committee-Planting Tulip Bulbs

緑化委員会-チューリップ球根植え

平成29年12月初旬、毎年恒例の緑化委員会主催のチューリップ球根植えが行われました。これは4月の新年度にたくさんのきれいなチューリップで新一年生を迎えるための活動になります。子ども達は、自分達が持ってきた球根を丁寧に並べて植え、土をかぶせながら「きれいな花を咲かせてね」と声をかけました。

主催する緑化委員会の子ども達は良く頑張りました。他の児童に植え方を教え、小さな子も遠い所に植えられるよう優しく手伝いました。終了後は後片付けなどの仕事もこなしました。自主的にさりげなく手伝う子ども達の動きから、子ども達が視野を広くして、周りの人のことを考えて行動しているのが分かりました。

In early December, 2017, the Green Committee students organized planting tulip bulbs as they do this time of every year. This activity is held to prepare to welcome new 1st graders with lots of lovely tulips in April. Children planted their tulip bulbs in neat lines and covered them with earth saying “please bloom with beautiful flowers.”

The Green Committee students did a great job organizing this project. They taught how to plant tulip bulbs to other students and gently assisted smaller children who could not reach plants which were far from them. They then took charge of cleaning up. Looking at the work of committee members engaged in helping younger children happily, we could tell that they were naturally able to read the situation and react appropriately.