初等部 - 3年生特別授業「おいしい葱ってどうやって作るの?」
Elementary - A special lecture for 3rd graders: “How to make delicious leeks”

3年生特別授業「おいしい葱ってどうやって作るの?」

平成29年12月初旬、3年生の太田市の農業についての学習で、本校職員の樋口により葱作りについての話を聞きました。初めて知る驚きの事実に、たくさんの子ども達が身を乗り出して熱心に話を聞いていました。授業後、子ども達は葱三本をお土産に貰えると知るととても興奮し、家庭に嬉しそうに持ち帰りました。誇らしげに葱を抱えて家に持ち帰る3年生の姿は印象的でした。

To learn about agriculture in Ota, our school staff, Mr. Higuchi, gave the 3rd graders a special lecture on leeks in early December. There were many new discoveries and surprises for students and they showed great interest and enthusiasm. At the end they cheered excitedly when they found out they would be given 3 leeks to take home. It was fun to watch the 3rd graders proudly carrying their leeks home.