初等部 - ジョイン・ザ・ドッツ
Elementary - Join the Dots

ジョイン・ザ・ドッツ

平成29年12月初旬、太田市美術館・図書館が平成30年1月に開く「ジョイン・ザ・ドッツ」のアートワークショップのリハーサルに本校の2、3、4学年の各5名、総勢15名の子ども達が参加しました。大きなスクリーンに映し出されたドットを投げたり、絵を描いたり、追いかけたりして楽しんでいました。

運営者の方々のプロ意識の高さには感銘しました。彼らは子ども達にリハーサルの感想を聞いて、改善点を真摯に受け止め、そして、翌日のリハーサルにはプログラムにもう変更の反映を施していました。

1か月後にどのような形で実現されるのかが楽しみです。

Join the Dots

In early December, 15 students, five each from Grades 2, 3, and 4, participated in the rehearsals for the art workshop “Join the Dots,” which will be held at the Art Museum & Library, Ota on January 2018. Children threw virtual dots onto a big screen, drew pictures and chased pictures on the screen.

We were impressed with sprit of professionalism of the organizers. They interviewed our students about how they felt during the rehearsal and got their ideas on ways to make improvements. The next day, they had already implemented some of the recommended changes into their program.

We are looking forward to seeing the art workshop in January.