初中高 - GKAウィンターコンサート
Elem/Sec - GKA Winter Concert

GKAウィンターコンサート

平成29年12月9日、初等部、中等部、高等部の子ども達が参加するウィンターコンサートが太田市内のホールで行われました。ホールには沢山の保護者の方々や教職員が訪れ、子ども達の演奏に耳を傾けました。

出演者は以下のとおりです。

GKA 初等部 Band (初等部6年生)
GKA Wind Orchestra(中等部)
GKA Wind Ensemble(高等部)
GKA Jazz Ensemble(中高等部)

これは小中高が合同で行う行事の一つとなります。中高等部の生徒たちは、まだ楽器の学習を始めて2年目の6年生が高い技術の演奏を披露したことに驚いていました。また6年生は中高等部生の迫力ある演奏と、質の高い演奏技術に感心していました。

本校の音楽教育は、子ども達は楽器を習得し、そして演奏を披露する機会を持ちます。ウィンターコンサートもその一つです。子ども達がそれまで積み上げた練習の成果を音楽ホールにてお客様の前で演奏をするという大変貴重な機会となっています。聴衆がいる前での演奏は、自らを振り返らせるのによい刺激となります。今回の発表を通して、一人ひとりが次につなげていく思いを持ったことでしょう。そして、明日からの練習に励んで前進していくことを期待します。

GKA Winter Concert

December 9, 2017, we held the GKA Winter Concert which was performed by students of elementary, junior high, and high school students at a hall in Ota City. There was a crowd of parents, families, and teachers who came to enjoy their performances.

The followings are the performers:

GKA Elementary Band(Elementary School‐6th graders)
GKA Wind Orchestra(Junior High School)
GKA Wind Ensemble(Senior High School)
GKA Jazz Ensemble(Junior High and Senior High school)

This is one case of unified events by the elementary, junior high, and senior high schools. Secondary school students were impressed with 6th graders’ high level of ability even though they have only been learning their instruments for less than two years. The 6th graders were amazed with secondary school’s powerful performances and high quality of music.

GKA music education focuses on learning musical instruments and experiencing performing for an audience. The Winter Concert is one of these occasions. This is a great opportunity for students to perform for an audience in hall and show what they have gained through lessons and practice. Performing for an audience stimulates performers to reflect on their ability. Each student discovered areas where they need and want to make improvements at the winter concert. We now expect that students are more motivated to practice and continue to improve.