初等部 - 稚内の小中学生「てっぺん風の子交流団2018」来校
Elementary - Wakkanai Students participating in the Cultural Exchange Mission Visited the Elementary

2018.01.17

稚内の小中学生「てっぺん風の子交流団2018」来校

平成30年1月11日太田市青少年交流事業の一環で、北海道稚内市から40名の児童生徒が来校しました。
 3時間目は本校の児童と一緒に英語の授業を受け、4時間目は5年生との集会に参加しました。
 稚内市内では英語を話す機会が少ない子ども達に、太田市でカルチャーショックを与えたいという思いから始まった交流です。英語の授業に戸惑う子には、本校児童が手をかす姿も見られました。
 集会では、校歌を合唱しGKAバンドの演奏を披露し、最後はお互いのソーラン節で交流しました。
 給食を食べ、打ち解けたころにはお別れの時間となってしまいましたが、彼らの別れ際の笑顔から楽しんでくれたことが伝わりました。

January 11, 2018, forty students came to GKA from Wakkanai city in Hokkaido as part of the Ota City Youth Exchange Program.
 Wakkanai students joined English language lessons in third period and were welcomed in an assembly run by our grade 5 students in fourth period.
 Ota City started this program to give Wakkanai students an unusual cultural experience since they do not have many opportunities to speak English in their city. Some GKA students kindly helped  Wakkanai students when they struggled to understand during the English language lessons.
 At the assembly, GKA students sang the school song and the GKA Band performed. They then performed Soran Bushi with the Wakkanai students.
 They had to leave GKA soon after eating lunch. But we could tell they had fun because of their big smiles on their faces when they left.

img1 img2
img3